Zenén innen, mesén túl - személyesen

Ezeket a foglalkozásokat olyan családbarát helyszíneken tartom, ahova magam is szívesen mennék a lányaimmal. Több helyen kávézó, játszószoba is vár Rátok a programok előtt, vagy után. Lehetőség van egy kicsit beszélgetni, leülni. 

A gyerekek közreműködésével Zeneország és Meseországban kalandozunk kis barátaink segítségével (állat bábok), akikkel izgalmas kalandba keveredünk. 
A Zenén innen, mesén túl egyik alapmottója, hogy mindent szabad, de semmit sem muszáj. A gyerekek kipróbálhatják a hangszereket, megnézheti a bábokat, sőt a foglalkozások végén lehetőséget biztosítok, hogy a zongorát is birtokba vegyék. Együtt zenélünk és mesélünk, melyet a családias létszám biztosít. 
Az ismert dalok és mondókák mellett, hétről hétre mindig van új is, így garantálom, hogy bővíteni tudjátok az eddig énekelt, mondott repertoárt. 

A helyszínek: 
 • Hétfő:  9:30 és 10:30 -  Tündérvirág Mozgás Kuckó  
       (1031 Budapest, Monostori út 29.)
 
 • Kedd: 09:0 ; 10:00 és 11:00 - Maminti Kuckó Könyvesbolt és Kávézó.
       (1024 Bp. Keleti Károly u. 11/a) 
 
 • Szerda: 09:00 és 10:00 - Fényzugoly baba-mama közösségi tér és fotóstúdió 
       (Camponával szemben, 1223 Bp. (Szent István u. 6.)
 
 • Csütörtök: 09:30 ; 10:30 -  Kelenfa Családi és Szabadidő Központ
       (1119 Bp. Tétényi út 72/b - Bikás parktól 1 megálló)
 
 • Szombat: Változó helyszín Budapest és Pest megy területén, melynek pontos helyszíneit és időpontjait megtalálod facebookon és a foglaló táblázatban.

Bölcsődék és Óvodák

Kérésre bölcsődékbe és óvodákba is szívesen ellátogatok. A kért tematikára készítek egy zenés egyedi foglalkozást, közös énekléssel, hangszeres játékokkal 35-40 percben, ahol a gyerekek egy új szemszögből ismerhetik meg Zeneországot és Meseországot. Bábokat és zongorát használok, melyeket ki is tudnak próbálni a gyerekek. 

Szívesen konzultálok a kollégákkal egy szakmai nap keretén belül a zenés játékokról, hangszerekről, ritmus- és hallásfejlesztésről zenés ismeretekről, bővítem az eddigi fantasztikus ötlettárukat, dal és mondókagyűjteményüket.
További részleteket az alábbi linkre kattintva, e-mailen egyeztessünk. 

Online zenés foglalkozás kisebbeknek

Egy olyan facebook zárt csoportot álmodtam meg és valósítottam meg, ahol havi bérlettel 4+1 ajándék 45 perces zongorás, bábos foglalkozáson kívül mit?miért?hogyan? posztokat írok, hogy hogyan lehet a mindennapi életeteket megkönnyíteni a zene segítségével, hogy milyen hangszert hogyan és mikor tudtok használni, hogy milyen zenés játékokat tudtok otthon is játszani és ezek miért és hogyan fejlesztik a gyerekeket, hogy mikor milyen zenét érdemes hallgatni, hogyan tudod a minőségi zenét megkülönböztetni a kevésbé minőségitől stb. 
Ajánlott korosztály: 4 éves korig.

Minden hónapban nyitok kérdezz-felelek csatornát, hogy Ti is tudjatok kérdezni, ezt tehetitek a csoportban és anonim is. A foglalkozások az adott hónapban korlátlanul visszanézhetőek, így akkor tudjátok nézni, amikor Nektek a legmegfelelőbb.
A havi bérlet ára 4500.-/hó/család, melyet átutalással tudtok fizetni, én pedig online számlát küldök e-mailen keresztül. 
Jelentkezni az alábbi regisztrációs lap kitöltésével tudsz, ezután e-mailen felveszem Veled a kapcsolatot. 

Online ovis képességfoglalkozás

Magyarországon először indítottam olyan Online Zenés Képességfejlesztő foglalkozást, ami sok szempontból az óvodai tematikákra épül, de ennél jóval szélesebb témát dolgoz fel.
A foglalkozás célja, hogy játékosan a zenei eszköztárat, a zenés játékokat segítségül hívva fejlesszük a szókincset, a hallást, a ritmusérzékek, megannyi készséget és képességet, de tanuljunk meg akár napszakokat, a hét napjait, az évszakokat, a jeles napokhoz kapcsolódó szokásokat, irányokat, logikus gondolkodást, mindezt a zene segítségével. Emellett zenei alapismeretekre is szert tesznek a gyerekek. 

Minden olyan témát igyekszem érinteni, ami később az iskolában/zene iskolában előnyt jelent, segíthet, támogathat. Mindezt játékosan, zenén keresztül.
Egy zárt facebook csoportban havi bérletes rendszerrel tudtok csatlakozni, ahol a foglalkozások mellett, számos zenés játék ötletet, hasznos információt, zeneiskolai felvételire előkészítő játékokat, zenével kapcsolatos érdekességeket és számtalan hasznos tartalmat igyekszem Nektek adni, hétről, hétre, hónapról hónapra.


Ajánlott korosztály: 4-7 éves korig
A havi bérlet ára 4500.-/hó/család, melyet átutalással tudtok fizetni, én pedig online számlát küldök e-mailen keresztül. 
Jelentkezni az alábbi regisztrációs lap kitöltésével tudsz, ezután e-mailen felveszem Veled a kapcsolatot. 

Személyes zongoraórák

Zongorórákat már ovis kortól vállalok, kreatív, játékos és mesén alapuló tanítási módszerem miatt. A zongoraórák feltétele a saját hangszer, kérésre tudok ajánlani megbízható hangszerboltot. 

A személyes zongoraórák egyenlőre várólistára tudtok jelentkezni, az alábbi linken: 

Online - hibrid zongoraórák 

Online illetve hibrid zongoraórákat is vállalok iskolás kortól. Az online zongoraórák alkalmával messenger vagy viber hívásban tartom az órákat. Ha a távolság megengedi, akkor a hibrid megoldást is szoktam javasolni főleg kisebbeknél. Ez azt jelenti, hogy alapvetően online órát tartok, de időnként személyesen is találkozunk. 
A feltétele a saját hangszer, melynek beszerzésébe tudok ajánlani megbízható hangszerboltot. 

Online zongoraórára egyenlőre várólistára tudtok jelentkezni az alábbi linken: 

Egyéni hangszeres foglalkozások 

2,5 éves kortól tartok egyéni zenés, mesés foglalkozásokat hangszerekkel, bábokkal. Már az ölbéli játékokat megismerve, de még a hangszertanulás előtt, a gyerekek zenei alapismereteit, ritmus- és hallásképességét nagyon alaposan előkészítjük. 
A célokat együtt tűzzük ki és alakítjuk az idők során.
Ezek a foglalkozások teljesen egyénre szabottan, a már meglévő tudásra és képességekre építkezünk: bővítjük a mondóka és dal repertoárt, de szóba kerülnek, támogatást kapnak a napirendi pontok, az évszakok, napszakok, napok, hónapok, jeles és kevésbé jeles ünnepeink és minden, ami a zene és mese felől megközelíthető. 
A foglalkozások tematikusan felépítettek, de nem riadok vissza a rögtönzéstől sem a gyerekek érdeklődési körét maximálisan figyelembe véve. Mindez a zene, mese, játék hármasságát használva, mert az egyik mottóm, hogy: "Zenével minden könnyebb"

Egyéni hangszeres foglalkozásra egyenlőre várólistára tudtok jelentkezni

 

Zenével minden könnyebb

hogyan könnyíthetők a mindennapok, a zene segítségével

Kisgyerekes családoknak segítek ezzel az alkalmanként megrendezésre kerülő beszélgetéssel. Közérthetően, a kérdéseitek mentén haladva beszéljük át: 
 • hogyan segíthet a napirenden a zene
 • melyik korban milyen zenét és miért hallgassunk
 • milyen hangszereket, mikor és hol vegyünk, azokkal miét érdemes otthon csinálni
 • milyen zenés játékok játszhatók, miért jók az adott életkorban
 • mikor érdemes a hangszertanulást elkezdeni, mire vagyunk kíváncsiak egy felvételin
 • és természetesen az összes kérdésetekre válaszolok

Szeretnéd, hogy Nálad is megrendezésre kerüljön ez a program? Kérlek írj e-mailt az alábbi gombra kattintva. 
zenevelmindenkonnyebb
mother-316213

Személyesen helyszínek

Budapesten
és Pest megyében

Online foglalkozások

Differenciált korcsoportok 4 éves korig illetve 4-7 éves korig

Egyéni vagy csoportos

Zenés foglalkozások
Zongoraórák,

E-mail

zeneninnenmesentul@gmail.com
(24 órán belül válaszolok)