Blog

preschoolers-1191122

A zene varázslata a bölcsődében és óvodában: Hogyan könnyíthetjük meg gyermekünk első napjait?

2023.09.07.

A legtöbb szülő számára ismerős az a felfokozott érzés, amikor gyermekük először lépi át a bölcsőde vagy az óvoda kapuit. Az új környezet, új arcok, az új rutin - mind izgalmas, de ugyanakkor kihívást jelentő tapasztalatok. Mindannyian szeretnénk, hogy gyermekeink ezen az új úton a lehető legboldogabbak és legkomfortosabbak legyenek.De mit tehetnénk ennek érdekében? Egy lehetséges válasz: használjuk ki a zene hatásait! Hogyan?

Megnézem
baby-4100420

Ringatás Művészete: Hogyan Teremtsd Meg a Csodálatos Altató Pillanatokat Kisgyerekes Anyukaként

2023.05.31.

Gondoltad volna, hogy a ringatás valójában egy művészet? Igen, az anyaság része az a csodálatos képesség, hogy a karjaidban ringasd és megnyugtasd gyermekedet. A ringatás több, mint csak egy módszer az elalváshoz - ez egy csodálatos pillanat, amely mélyebb kapcsolatot épít közted és a gyermeked között. Te emlékszel mikor ringattál először? Mikor lett meg a rutin?

Megnézem
mozart-monument-2536167

A zeneszerő az, aki írja a zenét: de valóban ilyen egyszerű lenne?

2022.05.21.

Mi mindent kell tudnia egy zeneszerzőnek?Szükséges a zenei hallás, illetve a belső hallás magas szintű fejlesztése, a zeneelméleti tudás (más néven összhangzattan), a harmonizálás, a szolfézs, a kottaírás és olvasás ismerete. Mindez egyetemi szintű tudás, Magyarországon a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem padjaiba tud beülni az, aki ezt a tudást el szeretné sajátítani.A korábbi zeneszerzők munkájának alapos elemzése, a hangszerelések és a hangszerek részletes ismerete is szükséges, ahhoz, hogy igazán képzett zeneszerző legyen valaki. És ez még nem minden: hangszínek, hangterjedelmek, muzikalitás és zenei fantázia, kreativitás is szükséges, hogy valaki színvonalas és kiváló zeneművet írjon.A könnyűzene, a jazz, vagy épp a filmzene, a musical, a színházban játszott zenék komponálása sem könnyebb műfaj, ugyanolyan tudás szükséges hozzájuk, mint a komolyzenei komponáláshoz. Mutatunk nektek 7 híres zeneszerzőt, akik valamilyen módon felkavarták az állóvizet.

Megnézem
toddler-5166749

Anya hangja avagy az éneklés fontossága

2022.04.13.

Biztos sokan tudjátok, hogy áldott állapotban az anyaméhen belül a magzatok már hallják a hangokat.Hallják az édesanya szívverését, a lélegzését, a szüleik beszéd- és énekhangját. A külvilágból érkező zajokat és hangokat úgy hallják a babák, mint amikor mi csukott ablakokkal és ajtókkal próbáljuk meghallani a kintről jövő hangokat. Tompa, de megkülönböztethető a sziréna, a madarak, az emberi beszéd, az autók vagy épp a város zajai.Számos kutatás témája, hogy mitől különleges a magzat, a kisbaba, a gyermek számára az édesanyja hangja. Olyan kötelék alakul ki a várandóság alatt, mely bizonyítottan képes a stressz-szintet csökkenteni, képes boldogsághormont (oxitocint) termelni. További vizsgálatok szerint ez a pozitív hatás nem szűnik meg, ahogy nőnek a gyerekek, még kamaszkorban is működik.Ha erre képes a beszéd, mi mindenre képes az anyukák énekhangja?!

Megnézem
cinema-2502213

Mit érnek a filmek zene nélkül?

2022.03.28.

Valószínűleg kevés az az ember, aki ne hallotta volna Hans Zimmer ( Oroszlánkirály, Gladiátor, Csillagok közt, stb) , Ennio Morricone (Egy maréknyi dollár, A Jó, a Rossz, és a Csúf, Volt egyszer egy vadnyugat, stb) vagy John Williams ( Star Wars, Indiana Jones, Harry Potter,stb) nevét, amikor filmekről illetve filmzenékről van szó. Természetesen nem csak ők írtak színvonalas és fantasztikus zenéket a filmekhez, de jó okkal hiszem azt, hogy az ő nevük szinte kikerülhetetlen, ha filmzenéről van szó.

Megnézem
girl-2931287

Mi az a passzív szókincs, és miért fontos gyerekkorban?

2022.02.23.

Az egyik legfontosabb kommunikációs eszközünk a beszéd. Ami számunkra már természetes, hogy elmondhatjuk, mit szeretnénk, elmesélhetjük mi történt velünk aznap, hogy mit érzünk egyes szituációban addig ez egy kisgyermeknek egy nagyon hosszú út, de annál izgalmasabb felfedezés. A sok új mozgás megtanulása mellett, a beszédet, a kifejezést, majd később az érzelmek megfogalmazását sok gyakorlás és tanulási folyamat előz meg és kísér végig. Számos kutatást végeztek már arról, hogy az egész pici gyermekkorban zenével, mondókával és később mesével körbevett gyerekek szókincse jelentősen nagyobb az iskola kezdés pillanatában, mint azoké a gyerekeké, akiknek ez nem adatott meg az első éveiben.

Megnézem
12

Személyesen helyszínek

Budapesten
és Pest megyében

Online foglalkozások

Differenciált korcsoportok 4 éves korig illetve 4-7 éves korig

Egyéni vagy csoportos

Zenés foglalkozások
Zongoraórák,

E-mail

zeneninnenmesentul@gmail.com
(24 órán belül válaszolok)