Blog

img_9133

Teremts helyet az újévi fogadalmadnak kisgyerekes szülőként

2024.01.06.

Az újévi fogadalmak kiváló alkalmat teremtenek arra, hogy személyes fejlődésünket és családi életünket is pozitív irányba tereljük. Kisgyerekes szülőként az egyik értékes elhatározás lehet, hogy választunk egy olyan gyerekprogramot, amely nemcsak szórakoztató, de mindannyian élvezzük és hozzájárul a gyermekünk fejlődéséhez. Emellett, a zenének fontos szerepe lehet abban, hogy mindennapjaink még színesebbek és harmonikusabbak legyenek.

Megnézem
preschoolers-1191122

A zene varázslata a bölcsődében és óvodában: Hogyan könnyíthetjük meg gyermekünk első napjait?

2023.09.07.

A legtöbb szülő számára ismerős az a felfokozott érzés, amikor gyermekük először lépi át a bölcsőde vagy az óvoda kapuit. Az új környezet, új arcok, az új rutin - mind izgalmas, de ugyanakkor kihívást jelentő tapasztalatok. Mindannyian szeretnénk, hogy gyermekeink ezen az új úton a lehető legboldogabbak és legkomfortosabbak legyenek.De mit tehetnénk ennek érdekében? Egy lehetséges válasz: használjuk ki a zene hatásait! Hogyan?

Megnézem
baby-4100420

Ringatás Művészete: Hogyan Teremtsd Meg a Csodálatos Altató Pillanatokat Kisgyerekes Anyukaként

2023.05.31.

Gondoltad volna, hogy a ringatás valójában egy művészet? Igen, az anyaság része az a csodálatos képesség, hogy a karjaidban ringasd és megnyugtasd gyermekedet. A ringatás több, mint csak egy módszer az elalváshoz - ez egy csodálatos pillanat, amely mélyebb kapcsolatot épít közted és a gyermeked között. Te emlékszel mikor ringattál először? Mikor lett meg a rutin?

Megnézem
mozart-monument-2536167

A zeneszerő az, aki írja a zenét: de valóban ilyen egyszerű lenne?

2022.05.21.

Mi mindent kell tudnia egy zeneszerzőnek?Szükséges a zenei hallás, illetve a belső hallás magas szintű fejlesztése, a zeneelméleti tudás (más néven összhangzattan), a harmonizálás, a szolfézs, a kottaírás és olvasás ismerete. Mindez egyetemi szintű tudás, Magyarországon a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem padjaiba tud beülni az, aki ezt a tudást el szeretné sajátítani.A korábbi zeneszerzők munkájának alapos elemzése, a hangszerelések és a hangszerek részletes ismerete is szükséges, ahhoz, hogy igazán képzett zeneszerző legyen valaki. És ez még nem minden: hangszínek, hangterjedelmek, muzikalitás és zenei fantázia, kreativitás is szükséges, hogy valaki színvonalas és kiváló zeneművet írjon.A könnyűzene, a jazz, vagy épp a filmzene, a musical, a színházban játszott zenék komponálása sem könnyebb műfaj, ugyanolyan tudás szükséges hozzájuk, mint a komolyzenei komponáláshoz. Mutatunk nektek 7 híres zeneszerzőt, akik valamilyen módon felkavarták az állóvizet.

Megnézem
toddler-5166749

Anya hangja avagy az éneklés fontossága

2022.04.13.

Biztos sokan tudjátok, hogy áldott állapotban az anyaméhen belül a magzatok már hallják a hangokat.Hallják az édesanya szívverését, a lélegzését, a szüleik beszéd- és énekhangját. A külvilágból érkező zajokat és hangokat úgy hallják a babák, mint amikor mi csukott ablakokkal és ajtókkal próbáljuk meghallani a kintről jövő hangokat. Tompa, de megkülönböztethető a sziréna, a madarak, az emberi beszéd, az autók vagy épp a város zajai.Számos kutatás témája, hogy mitől különleges a magzat, a kisbaba, a gyermek számára az édesanyja hangja. Olyan kötelék alakul ki a várandóság alatt, mely bizonyítottan képes a stressz-szintet csökkenteni, képes boldogsághormont (oxitocint) termelni. További vizsgálatok szerint ez a pozitív hatás nem szűnik meg, ahogy nőnek a gyerekek, még kamaszkorban is működik.Ha erre képes a beszéd, mi mindenre képes az anyukák énekhangja?!

Megnézem
12

Személyesen helyszínek

Budapesten
és Pest megyében

Online foglalkozások

Differenciált korcsoportok 4 éves korig illetve 4-7 éves korig

Egyéni vagy csoportos

Zenés foglalkozások
Zongoraórák,

E-mail

zeneninnenmesentul@gmail.com
(24 órán belül válaszolok)