Mi a Zenén innen, mesén túl foglalkozások különlegessége?

Mi a Zenén innen, mesén túl foglalkozások különlegessége?
2022.08.21.

Többen kérdeztétek, hogy milyen vagy épp mitől más, mint egy hasonló zenebölcsis foglalkozás. Összeszedtem Nektek.

 
???? A helyszínek
 
Olyan családbarát helyszíneken fordulok meg, ahol előtte, utána van lehetőségetek egymással beszélgetni, ahol a gyerekek játszhatnak (gyereksarok, játszószoba), tudtok inni egy teát, kávét, limonádét, tudtok enni Ti is és a gyerekek is, van pelenkázó és nem kötelező egyből indulni a foglalkozás után.
 
???? Az időpontok
 
Igyekszünk a még délelőtt alvókhoz, a késő/korán kelő gyerekekhez is alkalmazkodni, ezért tartok két időpontot (szeptembertől szinte mindenhol) hogy legyen lehetőségetek előre tervezni, vagy aznap (mert ismerjük, hogy csak reggel 6kor alszanak el időnként a gyerkőcök ☺️) módosítani a foglalást a későbbi foglalkozásra. 9:30 és 10:30 a két időpont.
 
???? Az időtartam
 
45 perces foglalkozásokat tartok, hogy kényelmesen legyen idő mindenre. Ebbe az időbe kényelmesen belefér a foglalkozás, a hangszerek, bábok kipróbálása és a zongorázás élményének megtapasztalása a foglalkozás végén. Emellett mindig marad idő, hogy a hangszerválasztással, hangszertanulással, hangszervásárlással kapcsolatos kérdéseiteket is megtudjam válaszolni.
 
???? A létszám
 
Családias légkör miatt 10 család tud regisztrálni a regisztrációs felületen. Így jut figyelmem minden gyerkőcre, az esetleges egyéni kérésekre, és így van idő, hogy mindenre és mindenkire sor kerüljön. Legyen szó a nevekről a játékokban, a hangszerek kipróbálásáról.
 
???? A regisztráció
 
Egy olyan felületet használok, ami teljesen szülőbarát, gyors és nagyon egyszerű a használata. Nem kell letölteni hozzá semmit, és minden tudnivalót megkaptok a foglalkozásokról e-mailben. Előnye, hogy biztosítani tudjátok a helyeteket a foglalkozáson, jobban tudok én is tervezni, hogy kisebb csoportos vagy nagyobb csoportos tematikával készüljek.
Sajnos a nem regisztráltaktól megértést kérek, ha esetleg nem férnek be a foglalkozásra. Sokszor van 1-1 hely, de ezt nem tudom garantálni.
 
???? A hangszerek használata
 
Erről korábban írtam egy hosszabb posztot. Ez a korosztály mindent tapasztalás útján tanul és így gyűjt élményeket. A kis létszám és a szülőknél tapasztalt maximális segítség, amit ezúton is köszönök lehetővé teszi, hogy számos hangszert a gyerekek kezébe adjak, vagy Anyával, Apával kipróbálhassák és kézzel fogható zenei élményhez juthatnak a legkisebbek is.
A foglalkozások végén lehetőség van a zongorát is kipróbálni.
 
???? A bábok
 
Megfogni, megnézni, megismerni és a látottak alapján mélyíteni az élményt. A bábok segítségével könnyebben tudom a nekik szánt kis meséket, mesés dalokat mutatni, mert a vizuális élmény lehetővé teszi, hogy a figyelmet tartósan fenntartsam. Így az élmény alapú tudás mélyebben megmarad.
 
???? A közösség
 
A foglalkozáson rendszeresen résztvevő szülők egy fantasztikus segítő közösséget alkotnak. A gyerekek hasonló korú gyerekek társaságát élvezhetik ???? nagyszerű látvány és tapasztalás ????
 
???? A zene hatása
 
Azt hiszem erről megint egy külön posztban mesélek, de sokszor Ti is látjátok és tapasztaljátok ????
 
Kipróbálnátok személyesen? Túl messze van Tőletek? Facebookon itt találjátok az eseményeket és tudtok regisztrálni a foglalkozásokra: https://www.facebook.com/zeneninnenmesentul/events
 
Várlak Titeket szeretettel Zenén innen, mesén túl <3
Vissza

Személyesen helyszínek

Budapesten
és Pest megyében

Online foglalkozások

Differenciált korcsoportok 4 éves korig illetve 4-7 éves korig

Egyéni vagy csoportos

Zenés foglalkozások
Zongoraórák,

E-mail

zeneninnenmesentul@gmail.com
(24 órán belül válaszolok)